כבדי עוף ברוטב תאנים ויין

כבדי עוף ברוטב תאנים ויין בליווי לחם קלוי ועלי רוקט

מאת: מתכון גולש

דרג:
כבדי עוף ברוטב תאנים ויין
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לכבדים
  • שמן זית לטיגון
  • כבדי עוף (מטעמי כשרות צלויים)
  • מלח (מעט)
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • לרוטב
  • 1 בצל בינוני קצוץ בינוני
  • מעט מים
  • כף גדושה של ריבת בצל (אפשר של קנור)
  • 3 תאנים מיובשות, קצוצות דק ( לא לשכוח להוציא את העוקץ)
  • 4 כפות יין אדום יבש
  • להגשה
  • פרוסות לחם מטוגן בשמן זית (פרוסה לכל מנה)
  • עלי רוקט
  • צנוברים קלויים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
הרוטב:
1. שמים בסיר קטן על אש נמוכה, את חומרי הרוטב מערבבים ומצמצמים.
הכבד:
1. מטגנים את הכבד טיגון מינימלי בשמן זית, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
הגשה:
1. מסדרים בצלחת את פרוסת הלחם המטוגנת, מעל מניחים עלי רוקט ומעליהם את הכבדים.
2. מניחים על הכבדים כשתי כפות מרוטב הבצלים, מפזרים מעל מעט צנוברים ומעט מלח ים גרוס + פלפל גרוס טרי.
 
דרג: