כבדי עוף בענבים וקרמבולה

כבדי עוף בענבים וקרמבולה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כבדי עוף בענבים וקרמבולה
שף מתחיל - קל \ בשרי

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3/4 כוס ענבים ירוקים חצויים
  • 3/4 כוס ענבים שחורים חצויים
  • 1 קרמבולה חצויה לאורכה ופרוסה לחצאי כוכבים
  • 1/2 בצל גדול קצוץ
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף שמן קנולה
  • 2 כפות סוכר חום
  • אגוז מוסקט
  • 3/4 כוס יין פורט אדום
  • 500 גרם כבדי עוף נקיים
  • 1 כפית עלי טימין טריים וקצוצים
  • מלח גס

אופן הכנה:


1. מחממים במחבת כף שמן זית, משחימים את הבצל הקצוץ עם קורט פלפל שחור גרוס, ל-5 דקות תוך ערבוב.
2. מוסיפים 2 כפות סוכר חום ומערבבים לחצי דקה.
3. מוסיפים את הענבים, הקרמבולה, מעט אגוז מוסקט מגורד ו-3/4 כוס יין פורט ומבשלים בין 10 ל-15 דקות על חום נמוך עד לריכוך הענבים , צימצום וחיבור הרוטב.
4. מחממים כף שמן זית וכף שמן קנולה וצולים את הכבד מכל צדדיו, עם קורט פלפל שחור גרוס וכפית עלי טימין קצוצים.
5. לאחר הצלייה, בזמן שהכבד מצטנן מעט מפזרים מעל מעט מלח גס.
6. מחממים את הרוטב ומוסיפים את אליו את הכבד ומערבבים קלות.
7. מגישים חם בליווי צנימים משולשים מלחם לבן ללא הקרום.
 
דרג: