כבדי עוף בברנדי וצ'טני בצל ואגסים

מעבר לעובדה שכבדי עוף הם מעדן בפני עצמו, במתכון זה מוסיף הצ'טני האקזוטי לטעם העשיר של המנה כולה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
כבדי עוף בברנדי וצ'טני בצל ואגסים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 אגסים בשלים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס יין אדום
  • 1/3 כוס יין אדום
  • 1/2 כוס מים
  • 350 גרם כבדי עוף
  • פלפל גרוס
  • 1 כף עלי טימין טרי
  • 1/4 כוס ברנדי

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. להכנת הצ'טני:
קולפים עם קולפן את האגסים, מרוקנים עם תפוחן וחותכים לקוביות בינוניות.
2. במחבת כבדה משחימים בכף שמן זית את הבצל לצבע זהוב. מוסיפים את קוביות האגסים ומרככים אותם קלות .
3. מוסיפים 3/4 כוס סוכר, 1/4 כוס יין אדום ו-1/2 כוס מים ומערבבים.
4. מרתיחים ומנמיכים את האש. מבשלים כשעה תוך ערבוב כדי לרכז את הטעמים ולהסמיך את הרוטב. מסירים מן האש ומצננים.
5. הכנת כבדי העוף:
מנקים היטב את הכבדים.
6. מחממים 4 כפות שמן זית לחום בינוני.מניחים את הכבדים שלמים ומתבלים בפלפל גרוס ובטימין טרי.
לאחר 2 דקות הופכים את הכבדים ,מוסיפים את 1/4 כוס הברנדי, הופכים את הכבדים וצולים 2 דקות מהצד השני.
7. מתבלים במלח גס, מוסיפים מעל הכבדים 1/3 כוס יין אדום, מנענעים מעט את המחבת להרטבת הכבדים, ממשיכים לחמם על אש קטנה כדי לצמצם מעט את הנוזלים ומצננים.
8. הרכבת המנה:
מסדרים על צלחת הגשה חופן של עלי בייבי, מניחים כמה כבדים ומעל כל כבד מוסיפים כפית מהצ'טני. מפזרים מעל גרגירי רימון אדומים ומגישים חם.
דרג: