ירקות צלויים במרינדה

הגריל חם? מצויין: הכינו בזריזות את המרינדה, תבלו את הירקות והניחו על האש

מאת: אבשלום די-נור

דרג:
ירקות צלויים במרינדה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חציל קטן פרוס לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
  • 2 פלפלים אדומים, נקיים מגרעינים וחתוכים לרצועות עבות
  • 3 קישואים שטופים ופרוסים לאורכם
  • 6 פטריות גדולות, ללא הגבעולים
  • 60 מ"ל שמן זית
  • 60 מ"ל מיץ לימון
  • 10 גרם עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
  • 2 שיני שום קלופות וכתושות

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מניחים את כל הירקות בתוך קערה.
2. בקערה נפרדת, מערבבים היטב למשרה את השמן, הלימון, השום והבזיליקום.
3. שופכים את המשרה על הירקות ומכניסים למקרר למשך שעה אחת לפחות.
4. מחממים את הגריל (מחוץ לבית) לחום גבוה.
5. מניחים את הירקות שהושרו על הגריל, מעל מקור החום.
6. צולים את הירקות כ 2-3 דקות מכל צד, תוך הברשה מתמידה בנוזלי המשרה, ומגישים.
 

דרג: