ירקות ממולאים בקוסקוס מלא, חמוציות ועשבי תיבול

לכל חובבי הירקות הממולאים - ארוחה מזינה וטעימה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ירקות ממולאים בקוסקוס מלא, חמוציות ועשבי תיבול
שף חובבן - בינוני

כמות מנות: 8-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למילוי:
  • 1 כוס קוסקוס מלא
  • 1 כוס מים רותחים/ ציר ירקות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • ½ צרור עלי כוסברה
  • ½ צרור עלי פטרוזיליה
  • ½ כוס עלי נענע
  • ½ כוס חמוציות מיובשות ממותקות ברכז תפוחים קצוצות גס
  • מיץ מ-½ לימון
  • כפית גדושה מלח ים
  • פלפל שחור טחון טרי
  • ירקות:
  • 8 קישואים קטנים
  • 4 בצלים סגולים
  • המצרכים לבישול
  • 4-5 עגבניות מגוררות על פומפייה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח ים
  • פלפל שחור
  • 2 כוסות מים

אופן הכנה:

1. קוצצים במעבד מזון פטרוזיליה, כוסברה, נענע, רבע כוס שמן זית, מלח ופלפל.
2. משרים את הקוסקוס במים רותחים/ ציר ירקות.
3. מוסיפים לקוסקוס את תערובת עשבי התיבול, החמוציות ומיץ הלימון, מערבבים ומתקנים תיבול.

לירקות הממולאים:
8 קישואים קטנים
1. ניתן להשתמש בכל סוג של קישואים, אך חשוב שיהיו קטנים וטריים מאוד.
2. מסירים את הגבעול ומגררים מעט את הקליפה בעזרת סכין משוננת.
3. מרוקנים את פנים הקישוא בעזרת סכין קטנה.
4. לאחר שדוחסים לקישואים את המילוי, דוקרים אותם בזהירות פעם אחת במזלג.

4 בצלים סגולים
1. מקלפים את השכבה החיצונית של בצלים גדולים. בעזרת סכין חדה חורצים חריץ אחד לאורך כל בצל עד למרכזו.
2. מבשלים במי מלח כ-15 דקות, מקררים ומפרידים את גלדי הבצל.
3. מניחים ביד כף מילוי ומהדקים, סוגרים סביבו את גלד הבצל לצורת חרוט ומניחים בסיר.

הכנה לבישול
1. מרפדים את התחתית בשאריות של בצל ובפנים הקישוא שהוצא.
2. יש להשתמש בסיר שהוא רחב דיו כדי להכיל את כל הממולאים מסודרים בצפיפות.
3. מסדרים את הממולאים על המצע בשכבות צפופות כשהם צמודים זה לזה.


הבישול:
1. במחבת גדולה או בסיר נוסף מחממים את השמן, מטגנים בו את העגבניות ומביאים לרתיחה עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים פפריקה ו-2 כוסות מים. מתבלים במלח ופלפל.
2. יוצקים את הרוטב על הממולאים שבסיר, מוסיפים מים רותחים בכמות שתכסה את הממולאים.
3. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. יוצקים את הרוטב, מנמיכים את האש ומבשלים בחום נמוך כשעה.

דרג: