ירקות מוקפצים בעשבי תיבול ויין

המתכון מתאים לבישול בווק, ההקפצה בווק היא מהירה בגלל שלרוב הירקות יש מגע עם פני שטח הווק הרותח. מומלץ להשתמש בכף שטוחה ולערבב מלמטה למעלה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ירקות מוקפצים בעשבי תיבול ויין
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 גזר גדול, קלוף
  • 1 פלפל אדום בינוני
  • 1 פלפל צהוב בינוני
  • 0.5 קולרבי קלוף
  • 1 כוס אפונה עדינה של "סנפרוסט", מופשרת
  • 1 בצל ירוק בינוני
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 0.33 כרוב אדום בינוני
  • 0.33 כוס יין לבן
  • חופן קטן כוסברה
  • חופן קטן פטרוזיליה
  • עלים מענף קורנית
  • עלים מ-2 ענפי מרווה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. חותכים את הגזר לחצאים לאורכם ופורסים את החצאים לפרוסות.
2. חותכים את הפלפלים לקוביות גדולות.
3. פורסים את הקולרבי לקוביות לא עבות.
4. מפשירים מעל מסננת את האפונה הירוקה.
5. חותכים את הבצל הירוק לחתיכות של 2 ס"מ
6. חותכים את הכרוב האדום לקוביות בינוניות.
7. סמוך לזמן ההוספה לווק, קוצצים את עשבי התיבול (על מנת שלא ישחירו).
8. מחממים ווק מעל להבה חזקה, גודל הווק חייב להיות מתאים לכמות הירקות כך שלא יהיה עמוס מידי ורוב הירקות יוכלו להיות בשכבה אחת.
9. יוצקים לתוך הווק את שמן הזית ומסובבים את הווק כך שרוב פני הווק יתכסו בשמן חם.
10. כשהשמן מתחיל להעלות עשן מוסיפים את הירקות למעט הבצל הירוק, השום ועשבי התיבול.
11. מתבלים בקורט פלפל שחור גרוס.
12. מקפיצים מעל חום מאוד גבוה-חשוב לדאוג שהירקות לא יהיו בערימה.
13. לאחר 4-5 דקות מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לצלות לעוד 2-3 דקות בתוספת הבצל הירוק, השום 2 קורט מלח ועשבי התיבול הקצוצים.
14. צולים לעוד 4-5 דקות עד שהירקות מקבלים מרקם פריך ומגישים.

דרג: