ירקות מוחמצים בסגנון עיראקי

ירקות מוחמצים בסגנון עיראקי, במסגרת פינת המתכון העולמי, מגיש לנו שף קובי פרסול מתכון שמקורו בעיראק, אך הוא הפך לישראלי מאוד במשך השנים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: קובי פרסול

דרג:
ירקות מוחמצים בסגנון עיראקי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 30

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מצרכים:
  • 2 ראשי לפת
  • 3 גזרים קלופים
  • 3 מלפפונים
  • 3 קישואים בינוניים
  • 1 קולרבי
  • 1/2 כרובית נקיה ומפורקת לפרחים
  • לפת קלופה
  • 1/2 כרוב לבן חתוך מעט גס
  • 2 פלפלים אדומים בינוניים חתוכים ל-5 ללא גרעינים
  • 3 פלפלים חריפים
  • 3 כפות אמבה שטוחות
  • כוס וחצי חומץ
  • 1/4 כוס מלח
  • חצי כפית הל טחון

אופן הכנה:

1. את הגזר הקישואים, המלפפונים, הלפת והקולרבי חותכים לפרוסות עבות.
2. חותכים את הפלפלים החריפים לאורכם ומרחיקים את הגרעינים והשורש.
3. מסדרים את כל הירקות בצנצנת זכוכית גדולה שיכולה להכיל 3-4 ליטרים.
4. בקערה מערבבים את התבלינים עם החומץ וכוס מים ויוצקים מעל הירקות.
5. מוסיפים עוד מעט מים לכיסוי הירקות .
6. סוגרים ואוטמים את המכסה, מערבבים מעט ומשאירים להחמצה במשך יומיים שלושה.

הערות חשובות:
*הצנצנת חייבת להיות נקייה שמה יתססו הירקות.
*לא מומלץ להכניס אצבעות לצנצנת לאחר שמוכן – הירקות יכולים לתסוס מחומציות העור שלנו.
 
דרג: