טרין פטה עיזים, קישואים וקשקבל

תערובת טעימה של גבינות ותבלינים עטופה בפרוסות קישואים צלויות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טרין פטה עיזים, קישואים וקשקבל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חב' גבינת פיראוס פרומעז רכה של תנובה
  • 250 גרם גבינת פיראוס פטה עיזים של תנובה
  • 200 גרם גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה, מגורדת בפומפייה דקה
  • 2 כפות צלפים, מסוננים מנוזלים
  • 3 ענפי טרגון שלמים + ענף לעיטור
  • 1 כף פסטו
  • 1 כף גרעיני צנובר קלויים
  • 6 קישואים מאורכים טריים
  • שמן קנולה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 עגבניות מיובשות קצוצות
  • פפריקה מתוקה

אופן הכנה:

1. פורסים את הקישואים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
2. מחממים מחבת פסים לחום גבוה, מורחים שמן קנולה וצולים את הקישואים משני צידיהם מעל ענפי טרגון שלמים. מתבלים במלח גס ובפלפל שחור גרוס.
3. מצננים. 
4. בתבנית אישית מורחים שמן זית ומסדרים את הקישואים על שטח פני התבנית מהשוליים למרכז, כך שכל שטח הפנים של התבנית יתכסה בקישואים צלויים. שולי הקישואים יבלטו החוצה לצורך סגירה .
5. מערבבים את הקצ'קבל עם הפטה, העגבניות המיובשות והפרומעז עם 2 כפות של צלפים, כף פסטו והצנובר.
6. את המילוי דוחסים בעדינות בתבניות האישיות מעל הקישוא וסוגרים עם קצוות הקישואים.
7. מעבירים למקרר לשעתיים.
8. לפני ההגשה מפזרים מעל פפריקה מתוקה ומניחים ענף טרגון קטן מעל.

דרג: