טרין גבינות וסלמון

טרין גבינות וסלמון, מנה ראשונה מופלאה וטעימה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טרין גבינות וסלמון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 זיתי קלמטה ללא גרעינים וקצוצים
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות סלרי קצוץ
  • 2 עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1 חבילת סלמון מעושן
  • 3 כפות ביצי דגים
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1 כפית מיץ מלימון טרי
  • 400 גרם גבינת שמנת 30%
  • 150 גרם גבינת כנען
  • 120 גרם גבינת צ'דר קצוצה
  • 100 גרם גבינת קצ'קבל מגורדת
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

1. לקערה בינונית מכניסים את הגבינות, החמאה, הזיתים, האגוזים, שום, סלרי, עגבניות מיובשות, כפית מיץ לימון ולשים לעיסה אחידה.
2. מכסים פנים של קערת מרק בינונית עם ניילון נצמד.
3. מכסים את הניילון עם פרוסות סלמון כך שלא יהיו חורים ומרווחים: יוצרים מעין ציפוי של דג לניילון ומשאירים מעט בשוליים מחוץ לקערה.
4. יוצרים בידיים כדור גדול מהמילוי ומניחים על הסלמון.
5. דוחסים קלות ובזהירות שלא לקרוע את הסלמון, מכסים מעל עם שאריות הסלמון.
6. מכסים את הכל בניילון נצמד.
7. מעבירים ל-12 שעות למקרר.
8. פותחים את הניילון העליון והופכים את הטרין לצלחת הגשה, מסירים שאריות ניילון אם ירדו מהקערה אל הטרין.
 

דרג: