טרין אנטיפסטי וכנען

טרין אנטיפסטי וכנען

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף קובי פרסול

דרג:
טרין אנטיפסטי וכנען
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות\תבנית אינגליישק ייק

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 חצילים בינוניים –מזן ללא גרעינים
  • 2 פלפלים אדומים גדולים
  • 2 פלפלים צהובים גדולים
  • 4 קישואים גדולים אחידים לאורכם
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • גבעולי טימין טרי
  • חומץ בלסמי
  • שמן זית
  • ביצה
  • שמנת מתוקה מופחתת שומן 10%מסדרת השף הלבן
  • ממרח פסטו
  • גבינת כנען מסדרת השף הלבן של תנובה
  • תבנית אינגליש קייק מוארכת

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה.
2. את החצילים קולפים עם קולפן ומרחיקים את הקצוות.
3. פורסים לאורך לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
4. חותכים לפלפלים את שני הקצוות ומוציאים את הגרעינים כך שנוצר מעין גליל. מעמידים את הפלפלים על הפתח וחותכים את הדפנות לאורך מלמעלה למטה-ל-4- כך שיש לנו מעין פרוסות רחבות וארוכות
5. מרחיקים מהקישואים את השורשים ופורסים לפרוסות אחידות בעובי חצי ס"מ (הירקות צריכים להיות כפרוסות המרפדות את התבנית כך שעדיף להשתדל לפרוס אחיד וגדול)
6. מסדרים את הירקות בשכבה אחת על תבניות עם נייר אפיה 
7. בוזקים מעל 2 קורט מלח גס, מפזרים מעל עלי טימין, קורט פלפל שחור גרוס, מעל יוצקים משמן הזית בנדיבות ומטפטפים מעט מהבלסמי.
8. צולים בתנור החם כ25-30 דקות לקבלת צבע שחום וכדי שהירקות יתרככו אך ישארו מעט קשים ויציבים.
9. מצננים את הירקות, את הפלפלים קולפים בקלות עם האצבעות כשהם מעט חמים.
10. בקערה טורפים את הביצה ומוסיפים 5 כפות שמנת מתוקה.
11. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס וטורפים לבלילה.
12. מברישים כף שמן זית על כל הדפנות של תבנית מאורכת (אינגליש-קייק).
13. מסדרים שכבה של חצילים בתחתית, צמודות עם הצד המושחם כלפי חוץ.
14. גם על הדפנות מסדרים שכבה של חציל-כך נרפד את כל דפנות התבנית-מצמידים את הפינות בעדינות.
15. על התחתית מורחים עם מברשת מתערובת הביצה.
16. מעל מפוררים עם האצבעות מגבינת הכנען כ-2 כפות.
17. מניחים מעל הגבינה שכבה אחידה של פלפלים אדומים ומהדקים מעט.
18. מורחים מעל מהביצה, מפוררים כ-2 כפות של גבינה, מעל מסדרים שכבה צמודה מהקישואים ומעל מורחים מהביצה. מעל מפזרים כ-2 כפות פסטו ומעל גבינה.
19. מניחים מעל פלפל צהוב בשכבה ומעל מפזרים גבינה. מניחים מעל עוד פלפל אדום ומכסים בחציל.
20. חשוב להדק מעט בין השכבות עם האצבעות .
21. מכסים בנייר כסף (שלא יגע בחציל-עלול להדבק.)
22. אופים בתנור לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.
23. מצננים על השיש ומעבירים למקרר ל-5 שעות שעות ללא כיסוי.
24. לאחר הצינון, מרחיקים לאט את הדפנות של התבנית מהטרין, ניתן להיעזר בסכין צרה להרחיק את הדפנות, לא לחתוך.
25. הופכים בעדינות את התבנית על קרש העבודה ומרימים לאט את התבנית.
26. מסדרים מעט דפנות רופפות בעזרת האצבעות.
27. בעזרת סכין חד פורסים בתנועות של ניסור עדין, כדי לא למעוך את הטרין.

מעטרים בבזיליקום, מעט פסטו ומפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס.
מגישים קר בליווי קרקר זעתר וקצח.
דרג: