טרין אווז קר בקוניאק ולבנדר

מנה כפרית של פטה כבד אווז, שמכינים באופן מסורתי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טרין אווז קר בקוניאק ולבנדר
עד 20 דקות \ שף מקצוען - קשה \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים לטרין:
  • 2 אונות של כבד אווז איכותי
  • כ-3 ליטר שומן אווז מומס
  • למרינדה:
  • שוט של קוניאק
  • 1/2 כף פרחי לבנדר
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 1 כפית מלח ים
  • 1 כף גרגרי פלפל אדום שלמים
  • 1/2 כוס דבש ענבים

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מערבבים את חומרי המרינדה, מכניסים את הכבד ומשרים למשך שעתיים. מסננים ומניחים את הכבד בכלי חסין חום.
2. מחממים תנור ל-100 מעלות.
3. מביאים לרתיחה כוס שומן אווז ויוצקים על הכבד, כדי שישחים וייסגר מבחוץ. יוצקים את יתרת השומן, כך שיכסה כליל את אונות הכבד.
4. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים על סף רתיחה שעה ו-20 דקות. מצננים ומעבירים למקרר.
5.  לפני ההגשה מנקים את הכבד ממעטפת השומן שנקרש סביבו ופורסים דק בסכין חם. הכבד יכול להישמר בתוך השומן 3 חודשים.
דרג: