טרייפל שוקולד לבן, קראמבל ופירות יער

קינוח שכבות נפלא עם פירות יער ושוקולד לבן שמכינים בקלות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ענבל לביא \

צילום: נמרוד סונדרס \

עיצוב: נמרוד סונדרס

דרג:
טרייפל שוקולד לבן, קראמבל ופירות יער
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 6-8

סוג תבנית / כלי: 8 כוסות אישיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לפירות יער:
  • 1 שקית ( 300 גרם) תערובת פירות יער מוקפאים "סנפרוסט"
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 3-2 כפות ברנדי או רום (לא חובה)
  • לקראמבל:
  • 100 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 1/3 כוס (60 גרם) סוכר דמררה
  • 2 כפות דבש
  • 170 גרם (כוס ורבע) קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • לקרם שוקולד לבן:
  • 250 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • 2 גביעים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:


1.      לקראמבל: מערבבים במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה חמאה רכה עם סוכר דמררה ודבש עד לקבלת קרם רך, מוסיפים קמח ומלח ולשים במהירות נמוכה רק עד לקבלת בצק פירורי. מניחים במקרר לשעה.

2.      מפזרים את הפירורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל- 170 מעלות 15 דקות להשחמה ומצננים.


1.      לפירות יער: מערבבים בקערה פירות יער עם סוכר וברנדי או רום, מניחים בטמפרטורת החדר לשעה לספיגת טעמים.

2.      לקרם שוקולד לבן: ממיסים במיקרוגל או בסיר קטן את השוקולד הלבן עם חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה, מעבירים למקרר לשעתיים

3.      מקציפים מעט במערבל חשמלי את תערובת השוקולד הלבן לריכוך, מוסיפים את יתרת כמות השמנת המתוקה בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.

להרכבה: מפזרים בתחתית כל כוס קראמבל בשכבה אחידה, מכסים בשכבת קרם שוקולד לבן בעזרת שקית זילוף או בעזרת כף ומניחים מעל פירות יער. מפזרים שוב קראמבל, מעטרים בקרם שוקולד לבן ומקשטים בפירות יער.

דרג: