טרייפל שוקולד ודובדבנים

טרייפל חלומי ומפנק

מאת: שושנה שוקוהי

דרג:
טרייפל שוקולד ודובדבנים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 12 ביצים מופרדות
  • 200 גרם סוכר
  • 75 גרם אבקת קקאו
  • 1 צנצנת דובדבנים משומרים
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם גבינת מסקרפונה
  • 3 כפות סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם תלתלי שוקולד

אופן הכנה:

הכנה 1. משמנים 2 תבניות ומצפים בנייר אפיה.
2. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים בעדינות את אבקת הקקאו בעזרת כף גדולה.
3. מקציפים את החלבונים לקצף אוורירי. מקפלים את הקצף לתוך קרם החלמונים, בכל פעם שליש מהקצף כדי שלא ישבר.
4. מעבירים את התערובת החדשה לשתי תבניות ואופים במשך כ-20 דקות בחום של 180 מעלות. החלק העליון של העוגה צריך להיות רך למגע.
5. מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים להם להצטנן מעט על הרשת, משחררים את העוגה מהתבנית ומניחים להם להצטנן לחלוטין.
6. מסננים את הדובדבנים. שומרים את נוזל השימור שלהם.
7. מקציפים את השמנת עם גבינת המסקרפונה והסוכר. פורסים את אחת העוגות לרוחב ומניחים מחצית אחת בכלי הגשה. יוצקים מחצית
8. מנוזל השימורים של הדובדבנים ומעל מחצית מכמות הדובדבנים על העוגה.
9. ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל ובעזרת כף יוצקים שכבה דקה ואחידה ככל האפשר מעל הדובדבנים.מניחים שכבה של הקצפת 10. מעל השוקולד וכך חוזרים על הפעולה עם שאר השכבות. יש לשמור בצד מעט דובדבנים ואת תלתלי השוקולד לעיטור. שמים במקרר ל-6 שעות לפחות לפני הגשה.
דרג: