טרייפל פירות וקצפת

טרייפל קלסי, מושקע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טרייפל פירות וקצפת
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות ב-8 גביעי מנה אחרונה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 4 כפות חמאת תנובה, מומסת
  • ½ 1 כוסות (190 גרם) קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • ¼ כפית ציפורן טחונה
  • ¼ כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 1 ביצה (מס' 1)
  • מיכל (160 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לסירופ:
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  • ¼ כוס רום
  • לקצפת:
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
  • 3 חבילות סוכר וניל
  • 1 ק"ג פירות העונה, חתוכים לפרוסות דקות

אופן הכנה:

הכנה

1. לעוגה: מחממים את התנור לחום גבוה (175 מעלות). משמנים תבנית אינגליש קייק ומניחים על הבסיס נייר אפייה. בקערה בינונית מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, ציפורן, קינמון ומעט מלח. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים, השמנת לבישול, תמצית הווניל והחמאה המומסת ומוסיפים אל הקערה עם הקמח. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ומעבירים אל התבנית. אופים 45-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים בטמפרטורת החדר.
2. לסירופ: בסיר קטן מחממים את הסוכר והרום עד להמסת הסוכר ומסירים מהלהבה.
3. לקצפת: בקערת מערבל מקציפים את השמנת להקצפה וסוכר הווניל עד לקבלת קצפת יציבה.
4. להגשה: פורסים את העוגה לפרוסות דקות בעובי חצי ס"מ וקורצים מתוכן עיגולים בקוטר המתאים לתחתית הכוסות. מברישים את הפרוסות במעט סירופ. מניחים בבסיס כל גביע פרוסה, מוסיפים מעל 3 כפות מהקצפת ופירות העונה. חוזרים שוב על סדר השכבות ומסיימים בפירות. מצננים במקרר עד להגשה. מומלץ להגיש באותו היום.


דרג: