טרייפל עם פירות אדומים וקרם וניל משובח

קינוח אישי יפיפיה המורכב מבסיס עוגת ספוג ועליו קרם וניל, תערובת פירות יער וקצפת, נהדר לאירוח חגיגי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טרייפל עם פירות אדומים וקרם וניל משובח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • עוגת ספוג פשוטה וגבוהה
  • לסירופ:
  • כוס סוכר
  • כוס מים
  • קליפת לימון
  • 4 כפות ברנדי
  • לקרם:
  • 8 חלמונים
  • כוס סוכר
  • 5 כפות קורנפלור
  • 4 כוסות חלב
  • 3 מקלות וניל חצויים
  • סלסלת תותים חצויים
  • סלסלת פטל טרי
  • סלסלת פטל שחור
  • סלסלת אוכמניות
  • מיכל שמנת מתוקה לקצפת

אופן הכנה:

הכנה:
1. חותכים את העוגה לרוחבה לשניים.
2. מבשלים את חומרי הסירופ עם התותים החצויים כחמש דקות עד להסמכה וקבלת צבע ורוד. מסננים ומקררים.
3. מכינים את הקרם: מקציפים עם מטרפה ידנית את החלמונים והסוכר. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
4. מבשלים את החלב ומקלות הוניל כשתי דקות. מוסיפים את החלב לחלמונים, מערבבים ומבשלים תוך טריפה עד שהקרם מסמיך כ-3 דקות. מקררים כרבע שעה במקרר עד שהקרם מתקשה.
5. חותכים את העוגות בגודל הכלי. מניחים שכבה אחת בכלי ומרטיבים בסירופ תותים.
6. מניחים חצי מכמות הקרם, מפזרים שליש מתערובת הפירות, שמים עוד שכבת עוגה, מרטיבים בסירופ, שמים קרם ועוד שליש מהפירות. 
7. מניחים מעל קצפת ואת שאר הפירות.
 

דרג: