טרייפל עוגת וניל, קרם לימון, קצפת ותותים

קינוח עוגת שכבות מפתה ומפתיעה

מאת: ענבל רובין

דרג:
טרייפל עוגת וניל, קרם לימון, קצפת ותותים
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 4 ביצים מופרדות בטמפ' החדר
  • כפית תמצית וניל
  • 20 גרם חמאה מומסת
  • לקרם לימון:
  • כוס מים
  • מיץ מ-2 לימונים גדולים + הגרידה שלהם
  • כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 30 גרם חמאה קרה
  • 3 כפות קורנפלור
  • לקצפת:
  • 2/3 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • לסירופ סוכר:
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2/3 כוס מים
  • לקישוט:
  • 12 תותים גדולים חתוכים לקוביות
  • עלי נענע

אופן הכנה:

1. להכנת הקרם לימון:
בקערה מערבבים את הביצים עם הקורנפלור ו-50 מ"ל מים.
לסיר קטן מכניסים את המים, המיץ, גרידת הלימון, הסוכר והמלח ומבשלים עד לסף רתיחה.
מעבירים תוך כדי ערבוב מעט מן הסיר לקערה ומחזירים הכול לסיר. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מתמיד עם כף עץ עד לקבלת תערובת סמיכה (בערך 5 דקות).
מעבירים את התערובת דרך מסננת לקערה, מוסיפים את החמאה, מערבבים ומכסים את פני התערובת בניילון נצמד ומעבירים מיד למקרר לקירור של לפחות שעה וחצי.
2. להכנת העוגה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה קטנה מקציפים את החלמונים עם מחצית מן הסוכר, החמאה המומסת ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת תפוחה.
בקערת המיקסר עם מקצף, מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה.
מבצעים השוואת מרקמים בין 2 התערובות - מעבירים מעט מן החלבונים אל החלמונים, מערבבים טוב ומחזירים הכול לקערת החלבונים תוך כדי קיפול קצר.
את הקמח מנפים אל תוך התערובת ומקפלים בעדינות. מעבירים לתבנית עגולה משומנת קלות.
מעבירים לאפייה בתנור למשך 20-25 דקות עד להזהבה או עד שקיסם יוצא יבש מן העוגה.
3. להכנת הסירופ סוכר:
בסיר מבשלים את הסוכר עם המים כ-10 דקות עד שכל הסוכר נמס והמים מתחילים להיות מעט סמיכים יותר. מורידים מהאש לקירור.
4. להכנת הקצפת:
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
5. להרכבת הקינוח:
לקומה הראשונה חותכים כ-1/2 כמות מן העוגה למלבנים קטנים, טובלים בסירופ סוכר ומשטחים בכוסות.
לקומה השניה מעבירים כ-2 כפות מן קרם הלימון אל הכוסות.
לקומה השלישית מעבירים מעל ככף של שמנת מתוקה.
ובקומה הרביעית מסדרים את התותים עם הנענע ומגישים.
דרג: