טרייפל מרנג מוגש עם קומפוט פירות אדומים

קינוח קלאסי, קל להכנה ומרשים למראה: שברי מרנג, קרם עשיר וקומפוט פירות אדומים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טרייפל מרנג מוגש עם קומפוט פירות אדומים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8-10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרנג:
  • 4 חלבונים
  • ¼ 1 כוסות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לקומפוט פירות אדומים:
  • 250 גרם פירות אדומים קפואים
  • ¼ כוס סוכר
  • ½ כוס יין אדום
  • 1 כוס מים
  • גרידה מתפוז אחד
  • מיץ מתפוז אחד
  • לקרם:
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 32% שומן מסדרת השף הלבן
  • ¼ כפית קינמון
  • 1/3 כוס סוכר

אופן הכנה:



אופן ההכנה:
1. למרנג: בקערת מערבל מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מקפלים לתוך הקצף את שארית הסוכר והתמצית וניל. מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות) ומצפים תבנית בנייר אפייה. מזלפים בעזרת שקית זילוף עיגול בקוטר 2-3 ס"מ. אופים בתנור שעתיים וחצי או עד שהמרנג מתייבש לגמרי.
2. לקומפוט פירות אדומים: בסיר בינוני מחממים יחד פירות אדומים, סוכר, מים, יין, מיץ וגרידת תפוז. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-10 דקות. מסירים מהלהבה ומצננים במקרר עד לשימוש.
3. לקרם: בקערת מערבל מקציפים שמנת, סוכר וקינמון לקצפת יציבה. מצננים במקרר עד לשימוש.
4. הרכבת המנה: מסדרים מרנגים בבסיס כוסות מנה אחרונה, ממלאים שכבת קרם מעל ולבסוף יוצקים קומפוט פירות אדומים. מגישים מיד.
 
דרג: