טרייפל חגיגי

עוגת שכבות מרהיבה המורכבת מפרוסות עוגה ספוגות באלכוהול וריבת תותים, קרם וניל וקוקוס ומעליו פירות יער ותותי שדה חתוכים

מאת: חנה פנט

דרג:
טרייפל חגיגי
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקרם:
  • 9 חלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפיות קורנפלור
  • 3 מיכלי שמנת לבישול 10% השף הלבן
  • 1 שקית אבקת וניל
  • 1 מיכל שמנת 32% השף הלבן
  • פירות יער מופשרים היטב ומסוננים מנוזלים
  • פרוסות תותים
  • לעוגה:
  • 5 ביצים מופרדות
  • קורט מלח
  • מיץ מתפוז אחד
  • 3 כפות שמן
  • כפית רום
  • כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • חצי כוס קמח תפו"א
  • חצי כוס קמח מצה דק
  • לנוזל:
  • 1 צנצנת קטנה ריבת תות, ללא חתיכות
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • 1/4 כוס שרי
  • 1/4 כוס ברנדי

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת העוגה: מערבבים היטב: חלמונים + מיץ + אבקת אפיה + שמן + וניל ורום. משהים לזמן הכנת הקצף.
2. מקציפים היטב את החלבונים עם קורט המלח ועם הסוכר. מוסיפים את הקמחים בעדינות לקצף ואח"כ מאחדים בקיפול עם תערובת החלמונים.
3. אופים בחום בינוני 160-170 מעלות ללא טורבו, עד שמזהיב. עדיף לא לבדוק עם קיסם, אלא לראות שהעוגה נפרדת מעט מהדפנות.
4. פורסים את העוגה לפרוסות ברוחב 2 ס"מ.
5. הכנת הנוזל להרטבת העוגה: לערבב היטב את כל הרכיבים.
6. להכנת קרם וניל: להקציף את החלמונים עם כוס סוכר ו-3 כפיות קורנפלור. להרתיח 2 חלב קוקוס עם אבקת וניל. לצקת את הנוזל הרותח לחלמונים המוקצפים. להחזיר לסיר ולהמשיך לבחוש עד שהנוזל מסמיך. לקרר. כדאי לכסות את הקרם בניילון נצמד כדי שלא יווצר קרום על פני הקרם.
7. כשקרם הוניל קר, לקפל לתוכו 1 שמנת צמחית מוקצפת.
8. הרכבת הטרייפל: מצפים תחתית קערת זכוכית בפרוסות מהעוגה. מורחים מנוזל הריבה. מפזרים פירות. יוצקים חלק מהקרם. חוזרים שוב על אותו הסדר של השכבות.
9. מקררים למשך 24 שעות ומגישים.
דרג: