טרייפל וניל, בננה וקרמל

קינוח מענג שבנוי שכבות שכבות של טעמים שמתמזגים זה בזה באופן מושלם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורן גירון - "עושים בישול" \

צילום: מגזין דרך האוכל יולי 2006

דרג:
טרייפל וניל,  בננה וקרמל
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 8 עוגיות "בישקוטים" חצויות
  • 1/2 כוס אספרסו או נס קפה חזק
  • לקרם:
  • 400 מ"ל קצפת צימחית מסדרת השף הלבן
  • זרעים מתרמיל וניל אחד או תמצית וניל
  • 5 חלמונים
  • 60 גרם קורנפלור
  • 130 גרם סוכר
  • 150 מ"ל קצפת צימחית מסדרת השף הלבן, מוקצפת
  • לבננות:
  • 2 בננות בשלות
  • 100 גרם סוכר
  • 50 גרם מרגרינה
  • 100 מ"ל קצפת צימחית מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות רום כהה

אופן הכנה:

1. מחממים קצפת צימחית ווניל לסף רתיחה. בקערה נוספת מערבבים חלמונים, קורנפלור וסוכר. יוצקים בזהירות ותוך בחישה את הקצפת הרותחת מעל ומחזירים את התערובת לסיר נקי. מבשלים שוב עד לסף רתיחה או עד שהקרם מסמיך. מסירים מהלהבה ומצננים היטב.
2. מעבירים את הקרם לקערת המיקסר, טורפים אותו היטב, מקפלים אליו את הקצפת ומצננים.
3. מכניסים לכל כוס 2 חצאי עוגיה ומרטיבים היטב בקפה.
4. פורסים את הבננות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. ממיסים את הסוכר במחבת והופכים אותו לקרמל, מוסיפים מרגרינה ובוחשים בעדינות. מכבים את הלהבה ומוסיפים את הקצפת הצמחית תוך כדי בחישה. מוסיפים את הבננות ומצננים.
5. מזלפים את הקרם מעל הבישקוטים, עד ל-1/2 מגובה הכוס, מניחים כף בננות בקרמל ומכסים בעוד קרם וניל. מוסיפים עוד בננות מעל ומכניסים לקירור של שעה לפחות.
5. מעטרים בעלה נענע טרי ומגישים.
 
דרג: