טרייפל גבינה, פירות ושוקולד

קינוח טרייפל אישי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
טרייפל גבינה, פירות ושוקולד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות/ גביעים אישיים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 גביע גבינת "נפוליאון" מופחתת שומן 16%
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 2 כוסות תותי שדה חתוכים
  • ½ כוס ענבים ירוקים קטנים בלי חרצנים
  • ½ כוס ענבים אדומים קטנים בלי חרצנים
  • 9 בישקוטים חתוכים לרבעים
  • לסירופ
  • 4 כפות מים חמים
  • 2 כפות סוכר
  • לעיטור
  • חטיף מקופלת מפורר
  • 6 כדורי דגנים מצופים שוקולד

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
להכנת הסירופ:
1. מערבבים את המים עם הסוכר עד שכל הסוכר נמס, יוצקים את הסירופ לצלחת עמוקה.
להכנת קרם הגבינה:
1. בקערה בינונית מערבלים את גבינת הנפוליאון עם חצי כוס סוכר ומיץ לימון עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. 
2. בקערה שנייה מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל לקצפת יציבה, מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה בכף. 
להרכבת הטרייפל:
1. טובלים חצי מכמות רבעי הבישקוטים בסירופ ומניחים 3 רבעים בתחתית כל גביע.
2. מחלקים חצי מכמות קרם הגבינה בין הגביעים. מחלקים את התותים ואת הענבים בין הגביעים.
3. טובלים את רבעי הבישקוטים הנותרים בסירופ ומניחים 3 רבעים בכל גביע.
4. מחלקים את קרם הגבינה הנותר בין הגביעים ומקפידים שיכסה לגמרי את הפירות ואת הבישקוטים.
לעיטור:
1. זורים על קרם הגבינה פירורי מקופלת ומניחים כדור שוקולד במרכז.
2. מקררים במשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.


דרג: