טרייפל אישי עם קרם אנגלז, גבינת שמנת, ג’לי תפוחים וקלבדוס

עוגת תפוחים אישית עם קרם עשיר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טרייפל אישי עם קרם אנגלז, גבינת שמנת, ג’לי תפוחים וקלבדוס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 10 בישקוטים
  • 3 כפות ליקר קלבדוס (או ברנדי)
  • לתפוחים:
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 5 תפוחי עץ גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ
  • 30 גרם חמאת “תנובה”
  • 2 כפות ליקר קלבדוס
  • לג’לי:
  • 1 כוס (240 מ”ל) סיידר תפוחים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (14 גרם) ג’לטין מומס ב-1/3 כוס מים
  • לקרם אנגלז:
  • 1 כוס (240 מ”ל) חלב “תנובה”
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת “השף הלבן”
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 5 חלמונים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 10 גרם ג’לטין מומס ב-1/4 כוס מים
  • 2 כפות תרכיז תפוחים (סיידר מרוכז)
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת “נפוליאון” 30% בטעם טבעי

אופן הכנה:

1. מכינים את התפוחים: מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מפזרים מחצית מכמות הסוכר וממיסים (לא מערבבים אלא רק מנענעים את הסיר, כדי למנוע היווצרות גושים). מוסיפים את יתרת הסוכר, ממיסים בלי לערבב (רק מנענעים) ומבשלים עד לקבלת קרמל.
2. מפזרים קוביות תפוחים על הקרמל, ממתינים כ-2 דקות ורק אז מערבבים. מבשלים 5-4 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. מוסיפים חמאה וקלבדוס ומבשלים עוד כ-2 דקות עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט.
3. מכינים ג’לי סיידר: יוצקים סיידר לסיר, מוסיפים סוכר ומחממים תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהכיריים. מוסיפים ג’לטין ומערבבים עד להמסה. יוצקים לתבנית שטוחה בגודל 25x25 ס"מ ומעבירים למקרר להתמצקות.
4. מכינים קרם אנגלז: יוצקים חלב ו-1/2 כוס שמנת לסיר, מוסיפים תמצית וניל ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהכיריים.
5. מקציפים חלמונים עם סוכר לתערובת תפוחה ובהירה. יוצקים מעט מתערובת החלב לתערובת החלמונים להשוואת טמפ’ ויוצקים חזרה את כל תערובת החלמונים לסיר. מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה עד להסמכה. מסירים מהכיריים.
6. מוסיפים ג’לטין ומערבבים. מוסיפים סיידר מרוכז ומערבבים. מצננים לטמפ’ החדר (מתקבל מרקם סמיך שמזכיר פודינג).
7. בקערה נפרדת מקציפים את יתרת השמנת עם גבינת שמנת לקרם רך ומקפלים לתוך הפודינג.
8. מרכיבים את הטרייפל ומגישים: מפזרים בישקוטים שבורים בתחתית כל כוס ויוצקים מעט קלבדוס. חותכים את הג’לי לקוביות קטנטנות כמו יהלומים קטנים או יוצרים פסים דקים בעזרת מזלג ומפזרים כמות קטנה על הבישקוטים. יוצקים מעל קרם, מניחים עליו תפוחים מקורמלים ועוד קצת ג’לי ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות לפני ההגשה.
דרג: