טרטופו שוקולד-קפה ופירות יער (מתכון פרווה)

התשובה האיטלקית לטראפלס

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טרטופו שוקולד-קפה ופירות יער (מתכון פרווה)
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לטרטופו:
  • 150 מ"ל (כ-1/2 מיכל) קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן
  • 400 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו לפחות)
  • 100 גרם אבקת קקאו
  • חופן פולי קפה קצוצים גס
  • לרוטב:
  • 200 גרם פירות יער טריים או קפואים
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • גרידת 1/2 לימון
  • חופן עלי נענע
  • חופן עלי בזיליקום
  • לקצפת:
  • 100 מ"ל (שארית המיכל) קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

להכנת הטרטופו:
1. מבשלים את הקצפת הצמחית בסיר עד סף רתיחה.
2. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס.
3. מוסיפים את פולי הקפה ומערבבים שוב.
4. יוצקים את הבלילה לצלחת עם שוליים ומצננים במקרר למשך 45 דקות לפחות.
5. קורצים או מגרדים בעזרת כף גושים/שבבים מהשוקולד המצונן, מגלגלים באבקת הקקאו ומקררים למשך 15-20 דקות נוספות.
להכנת התוספת (הרוטב והקצפת):
6. מערבבים בקערה את כל המרכיבים - פירות היער, אבקת הסוכר, מיץ וגרידת הלימון, עלי הנענע והבזיליקום.
7. מקציפים קלות במיקסר את שארית מיכל הקצפת הצמחית.
להרכבת המנה:
8. מניחים את שביבי/גושי הטרטופו בצלחת הגשה.
9. עורמים לצד הטרטופו את רוטב פירות היער, מוסיפים ליד את הקצפת המוקצפת ומגישים מיד.

* ניתן להכין את המתכון כחלבי, בהחלפת הקצפת הצמחית בשמנת 38% או 32%.

דרג: