טראפלס שוקולד תפוז ודבש חלומיים

כדורי שוקולד של "גדולים": עשירים ומפנקים עם נגיעות תפוז

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טראפלס שוקולד תפוז ודבש חלומיים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 24 כדורים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 350 גר' שוקולד מריר (56% מוצקי קקאו לפחות) קצוץ
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 100 גרם גבינת מסקרפונה מגוררת דק
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים טבעי מסונן
  • 1 כף גרידת תפוז
  • 50 גר' חמאה רכה
  • 2 כפיות סירופ תירס/מייפל/דבש
  • 1 כף ליקר תפוזים טוב
  • אבקת קקאו לציפוי
  • אגוזים קצוצים דק לציפוי

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מחממים את השמנת, גרידת התפוז ומיץ התפוזים בסיר קטן עד לפני רתיחה.
2. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה וסירופ התירס, מערבבים להמסת החמאה, מחזירים לחימום נוסף עד לפני רתיחה ומסירים מהאש.
3. מסננים את התערובת לקערה ומוסיפים את השוקולד הקצוץ וגבינת המסקרפונה.
4. מניחים כדקה, מוסיפים את הליקר מערבבים בעדינות ללא החדרת אויר עד להמסת השוקולד.
5. מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להתקשות.
6. קורצים 24 כדורים ומגלגלים, מניחים בצלחת ובה הקקאו ומגלגלים לציפוי, מניחים בקערה שטוחה ומאחסנים במקרר.
מוציאים מהמקרר מספר דקות לפני ההגשה.
דרג: