טראפלס שוקולדים וחלבה

טראפלס שוקולדים וחלבה, קינוח שהאורחים לא ישכחו

מאת: ענת סגל

דרג:
טראפלס שוקולדים וחלבה
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 30 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גר' שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
  • 200 גר' שולוקד לבן
  • 1 ורבע חב' שמנת מתוקה או שמנת לבישול ואפייה (פחות שומן...)
  • חבילת חלבה 150 גר' וניל או שוקולד לפי הטעם.
  • 4 כפות ליקר תפוז(או קירסאו כחול).
  • חצי כוס קקאו. לא שוקו- קקאו מריר.

אופן הכנה:

  • שופכים רבע שמנת מתוקה עם 2 חב' של השוקולד הלבן. מערבבים היטב עד להמסה מלאה ומרקם חלק.
  • מכניסים למקפיא (אפשר עם הסיר).
  • שופכים את קופסא אחת של שמנת המתוקה לסיר קטן(או לקערת זכוכית על סיר קטן עם מיים רותחים) ושוברים לתוכה את חפיסות השוקולד המריר.
  • מחממים על אש נמוכה עד לקבלת מרקם חלק.
  • מורידים מהאש ומוסיפים את ליקר התפוז. מערבבים היטב.
  • מכניסים למקפיא (אפשר עם הסיר).
  • חותכים את החלבה לריבועים של כחצי סמ' מעוקב.
  • "עוטפים" במעט מהשוקולד הלבן. רצוי להרטיב מעט את הידיים. כל ריבוע עטוף נכנס למקרר.
  • שלב השוקולד המריר- עוטפים כל חלבה עם שוקולד לבן בשוקולד מריר לגודל של כדורון קטן. הגודל המושלם הוא בערך כגודל העיגול שנוצר אם "נושקים" את קצה האגודל לקצה האצבע.
  • כל כדור מגלגלים בקקאו.
  • שמים כל כדורון במנג'ט ולמקפיא.
  • מוציאים 5 דק׳ לפני שבאים אורחים.

  • דרג: