טראפלס קרמל, שמנת מתוקה וקקאו

קינוח יוקרתי מעשה ידיכם זו אופציה נהדרת

מאת: ויויאנה ויינרוך

דרג:
טראפלס קרמל, שמנת מתוקה וקקאו
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס גבינת מסקרפונה
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 300 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1/2 כוס אבקת קקאו טוב לציפוי

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לפני רתיחה, מסירים האש.
2. בסיר אחר ממיסיסים את הסוכר במים תוך כדי בחישה, כשהסוכר נמס מפסיקים לבחוש וממשיכים לחמם על להבה נמוכה עד לקבלת קרמל, מסירים מהאש ויוצקים בזהירות (זה מתיז) את השמנת המתוקה לתוך הקרמל בבחישה, בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את גבינת המסקרפונה, אם יש גושים מחזירים מעט לחימום עד להמסה מלאה.
3. יוצקים את הקרמל על השוקולד הקצוץ בקערה ומערבבים עד להמסת השוקולד, יוצקים את התערובת לתבנית 20X20 מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לקירור במקרר עד להתקשות, כשעתיים שלוש לפחות.
4. מוציאים ומעבירים סכין על הדפנות, הופכים על משטח קר ומחלקים לריבועים בגודל 3X3 ס"מ, מגלגלים כל ריבוע לכדור ומיד מגלגלים בקקאו לציפוי, מאחסנים בכלי סגור במקרר עד שלושה שבועות או במקפיא עד חודשיים.
5. ניתן לצפות בכל ציפוי אחר כמו קוקוס, אגוזים, קרוקנט שקדים או לצפות בשוקולד.
דרג: