טראפלס גבינות בציפוי פיסטוק גרוס

כדורי גבינות באווירה יוונית עם זיתי קלמטה ועגבניות מיובשות. נהדרים כנשנוש עם פיתה או קרקרים ביום קיץ חם עם כוס משקה צונן בצד

מאת: פני רבינוביץ

דרג:
טראפלס גבינות בציפוי פיסטוק גרוס
מעל שעה \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: שעה ו30 דקות

כמות מנות: 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני פיראוס
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 1 כף בזיליקום מיובש
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 3/4 קופסה (180 גרם) בולגרית במרקם מעודן פיראוס מפוררת
  • 1/3 כוס עגבניות מיובשות בשמן מסוננות קצוצות + 1 כף שמן של העגבניות
  • 1/3 כוס זיתי קלמטה מגולענים
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית תבלין צ'ילי כתוש חריף
  • 1/4 1 כוסות פיסטוק קלוי גרוס
  • צ'יפס פיתה או קרקרים להגשה

אופן הכנה:

1. לקערה של מעבד מזון מוסיפים גבינת שמנת, שום, בזיליקום מיובש, אורגנו מיובש ומעבדים עד לקבלת ממרח חלק וקרמי 2. מוסיפים גבינה בולגרית, עגבניות מיובשות, כף שמן, זיתים ופלפל שחור ומעבדים בפולסים עד לקבלת ממרח חלק כמעט לגמרי ( זה בסדר שישארו חתיכות קטנטנות של זיתים או עגבניות מיובשות) 3. מעבירים את הממרח לקערה ומכסים, מכניסים למקרר להתייצבות לפחות לשעה ועד יומיים 4. מערבבים פיסטוק גרוס עם צ'ילי חריף בקערה קטנה 5. בעזרת כף גלידה קטנה או כפית יוצרים כדורי גבינה. מגלגלים את הכדורים בפיסטוק 6. מגישים מיד עם פיתה או קרקרים או שומרים בכלי סגור במקרר עד להגשה

דרג: