טראפלס גבינה, שוקולד ומרציפן חלומיים

קינוח עשיר בצבעים, טעמים ומרקמים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: זוהר פסו

דרג:
טראפלס גבינה, שוקולד ומרציפן חלומיים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 350 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה
  • 200 גרם מרציפן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף ליקר שקדים אמרטו או דומה
  • חצי כוס חלב
  • חצי כוס גבינת שמנת מכל סוג שהוא
  • קקאו מנופה או אגוזים קצוצים לציפוי

אופן הכנה:

1. מכינים סיר עם קערה תואמת להנחה מעל, ממלאים 5 ס"מ מים ומחממים, אסור שיהיה מגע בין הקערה והמים.
2. מגרדים את המרציפן לקערה חסינת חום בפומפיה דקה, מניחים על סיר כשהמים ברתיחה חלשה.
3. מוסיפים את השמנת ומחממים כדקה, מוסיפים את השוקולד המגורד ומערבבים בעדינות עד להמסה מלאה של השוקולד והמרציפן ומתקבלת תערובת חלקה, מסירים מהסיר.
4. מוסיפים את הליקר, החלב, הגבינה תמצית הוניל ומערבבים.
5. מניחים לשעה בטמפרטורת החדר לצינון, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקרור במקרר לשעתיים או יותר עד להתקשות התערובת.
6. מוציאים וקורצים כדורים בערך בקוטר 2 ס"מ (רצוי לעבוד עם כפפות לטקס חד פעמיות למניעת חימום הכדורים), מגלגלים בקקאו או באגוזים הקצוצים, מניחים על נייר או נילון בתבנית ומחזירים למקרר עד להגשה. מוציאים 10 דקות לפני ההגשה.

דרג: