טירמיסו

קינוח קלאסי ומנצח לאירוח מכל סוג

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עורך השף הלבן

דרג:
טירמיסו
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבישקוטים:
  • 3 חלמונים
  • כף סוכר
  • 3 חלבונים
  • 2 כפות סוכר
  • 100 גרם סוכר
  • לקרם:
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 4 חלמונים
  • 5 גרם ג'לטין
  • 2 כפות ליקר קפה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • לסירופ:
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר

אופן הכנה:

1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קצף אוורירי.
2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עם החלמונים המוקצפים.
3. מקפלים פנימה את הקמח.
4. מרפדים תבנית אפייה ומזלפים פסים באורך חמישה ס"מ.
5. אופים בתנות שחומם מראש ל 180 מעלות למשך רבע שעה.

הקרם:
1. מערבבים את גבינת המסקרפונה עם אבקת סוכר.
2. מקציפים את החלמון לקצף אוורירי ומוסיפים את הגבינה תוך כדי ערבוב.
3. ממיסים את הג'לטין והליקר במעט מים רותחים ומוסיפים לאט לקערה.
4. מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצף עדין ומקפלים לתערובת הגבינה.

הסירופ:
1. מרתיחים את החומרים.
2. מורידים מהאש, מוסיפים שוט של אספרסו או כף נס קפה ומקררים.

הרכבת העוגה:
1. מניחים על תחתית הרינג שכבה של בישקוטים טבולים בסירופ. מוסיפים מעל חצי מהקרם.
2. מניחים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים ומוסיפים את שארית הקרם.
3. נותנים לעוגה להתייצב במקרר, עדיף למשך לילה.
דרג: