טירמיסו

טירמיסו מושלם שלא תפסיקו לאכול

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טירמיסו
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 ביצים מופרדות
  • 170 גרם סוכר
  • 600 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1 חבילת בישקוטים
  • 1 כוס קפה אספרסו או כוס מים רותחים עם 3 כפיות קפה נמס
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפיה
  • 50 גרם שוקולד לבן מגורד בפומפיה
  • קקאו במסננת קטנה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מניחים קערה מעל סיר כפול עם אדים, מכניסים אליה את החלמונים והסוכר וטורפים היטב, לאחר שהתערובת הופכת לאחידה, מורידים מהחום וממשיכים לטרוף עד שהצבע בהיר.
2. מעבירים את הגבינה לקערה נפרדת ומוסיפים את תערובת החלמונים בעדינות.
3. במיקסר טורפים את החלבונים לקצף לבן וחזק.
4. בעזרת כף רחבה ובתנועת קיפול מוסיפים את הקצף אל הגבינה ויוצרים תערובת אחידה - מומלץ לערבב בעדינות בכדאי לא להוציא את האויר מתוך התערובת.
5. מעבירים את הקפה לצלחת עמוקה.
6. טובלים מ-2 הצדדים בעזרת 2 מזלגות 2 ביסקוטים בקפה החם ומוציאים מיד.
7. בכלי זכוכית או חרסינה יפה להגשה עמוק מסדרים שכבה שלמה של הבישקוטים צמודים - כל פעם 2.
8. מורחים מעל שכבה אחידה מכחצי כמות הגבינה, מפזרים מעל חצי מכמות השוקולדים ומעט קקאו.
9. יוצרים מעל שכבה אחידה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה.
10. מעל מורחים את יתרת הגבינה ומפזרים מעל שוב מהקקאו והשוקולדים.
11. מקררים 6 שעות ומגישים את התבנית עם 4 כפיות.

דרג: