טירמיסו קרם שקדים ופטל

טירמיסו קרם שקדים ופטל טעים ומושחת, לאירוח מושלם

מאת: נורית חוטה יששכר

דרג:
טירמיסו קרם שקדים ופטל
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לשכבת קרם השקדים:
  • 100 גרם חמאה רכה של תנובה
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 150 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • לשכבת הטירמיסו:
  • 3 מיכלים גבינת נפוליאון טבעי - תנובה
  • 2 כפות ליקר אייש קרים ( אחר לפי טעם )
  • 1 חלמון
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • לשכבת הציפוי:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • פטל טרי

אופן הכנה:

אופן הכנה:   1. שמים בקערת מקסר חמאה, אבקת סוכר, שקדים, תמצית וניל, וביצה אחת, ומעבדים לתערובת אחידה.   2. מוסיפים את שאר הביצים בזו אחר זו ומעבדים לאחר כל הוספה.   3. משטחים על תבנית אפייה שטוחה של התנור מרופדת בנייר אפייה אופים בחום 170 מעלות כרבע שעה מצננים היטב.   4. מחלקים לשלושה חלקים שווים לאורך.   5. לטירמיסו: בקערה מערבבים היטב גבינה וליקר.   6. בקערת מיקסר מקציפים חלמון ואבקת סוכר לתערובת תפוחה מוסיפים את תערובת הגבינה ומעבדים לתערובת אחידה.   7. מקציפים שמנת מתוקה וסוכר וניל ומקפלים לתערובת הגבינה.   8. לציפוי- מקציפים שמנת מתוקה וסוכר וניל לקצפת יציבה.   9. להרכבה - משטחים מחצית מתערובת הגבינה על חלק אחד של קרם שקדים ( נוח יותר להעזר בשק זילוף).   10. מניחים מעל חלק נוסף של קרם שקדים ומשטחים את יתרת תערובת הגבינה.   11. מניחים מעל את החלק האחרון של קרם השקדים.   12. לציפוי-מכניסים קצפת לשק זילוף ומזלפים עיגולים יפים.   13. מעטרים בפטל טרי,מקררים 4 שעות.   14. פורסים ומגישים.         דרג/י  
דרג: