טירמיסו קלאסי ופיסטוק

בישקוטים ביתיים, מחית פיסטוק ביתית וטירמיסו קלאסי ופיסטוק.

מאת: יהודית אביב \

מקור מתכון: אורנה ואלה

דרג:
טירמיסו קלאסי ופיסטוק
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לביסקוטים - כ - 60 יחידות
  • 4 חלמונים
  • 1/3 כוס סוכר (70 גרם)
  • 4 חלבונים
  • 1/3 כוס סוכר (70 גרם)
  • 1/2 כוס + 2 כפות קמח (90 גרם)
  • קורט מלח
  • אבקת סוכר לפיזור
  • טירמיסו בשני קרמים
  • 1 כוס אספרסו חזק
  • 2 שמנת מתוקה 38% שומן השף הלבן
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
  • 5-4 כפיות מחית פיסטוק ביתית
  • 100 גרם פיסטוקים קלויים קלופים וקצוצים
  • קקאו
  • 2-1 כפות שמן

אופן הכנה:

לצנצנת בנפח של בערך ליטר - ליטר ורבע (אפשר בתבנית פיירקס או בכוסות אישיות).

אופן הכנה בישקוטים:
1. מחממים תנור לחום בינוני של 160-150 מעלות.
2.מקציפים במיקסר חלמונים ו - 1/3 כוס סוכר עד שהחלמונים תפוחים ובהירים.
3. מקציפים במיקסר חלבונים עם 1/3 כוס הסוכר הנוספת לקצף יציב.
4. מערבבים את הקצף לתערובת החלמונים בזהירות, מנפים לתוך התערובת את הקמח והמלח ומקפלים היטב.
5. מעבירים את התערובת לשקית זילוף (בלי צנטר) וגוזרים את הקצה לרוחב של 1 ס"מ.
על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים עוגיות באורך הרצוי, מפזרים בעזרת מסננת אבקת סוכר ואופים 15-10 דקות עד שהעוגיות זהובות אדמדמות.
6. מקררים היטב לפני שמחלצים מהתבנית.

אופן הכנה טירמיסו:
1. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקרם יציב.
2. מוסיפים גבינת מסקרפונה ומקציפים עוד דקה - שתיים לקרם אחיד.
3. מחלקים את המסה לשניים. חלק אחד מכניסים לשק זילוף ומניחים בצד. אל החצי השני מוסיפים מחית פיסטוק ומקציפים לאיחוד. מכניסים את קרם הפיסטוק לשק זילוף נוסף.
4. מסדרים על התחתית שכבת ביסקוטים ובעזרת מברשת מורחים אותם באספרסו.
5. מזלפים שכבת קרם לבן, מפזרים אבקת קקאו ופיסטוקי קצוצים.
מסדרים שוב שכבת ביסקוטים ולהבריש עם קפה, מזלפים שכבת קרם פיסטוק, ומפזרים קקאו ופיסטוקים גרוסים.
6. ממשיכים כך עוד פעמיים ומסיימים עם קרם פיסטוק.
7. מפזרים אבקת קקאו ופיסטוקים גרוסים מעל.
  אופן הכנה מחית פיסטוק:
1. שמים את הפיסטוקים במעבד מזון וטוחנים כמה דקות עד שהפיסטוקים משחררים את השמן הטבעי שלהם והופכים למחית. 2. מוסיפים 1- 2 כפות שמן (תלוי בסמיכות שרוצים) ומעבדים עוד דקה - שתיים עד שהמחית הופכת למעין משחה. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.   

 
דרג: