טירמיסו משודרג

אין שום רע בטירמיסו הרגילאבל אנחנו אוהבים לגוון

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
טירמיסו משודרג
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 16 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 16- עוגיות בישקוטי
  • 48 עוגיות אמרטי
  • ½1 כוסות שמנת מתוקה
  • ⅔ כוס סוכר
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • כ־25 גרם שוקולד מגורר על מגררת דקה
  • סירופ הטבילה:
  • 1 כף קפה נמס
  • 3 כפות סוכר
  • ¾ כוס מים רותחים
  • ¼ כוס ברנדי

אופן הכנה:

1. משמנים את דופנות תבנית קפיצית מרובעת 24x24 ס"מ תבנית במעט חמאה, מהדקים סביב הבסיס, ומצמידים אליהן רצועות של נייר אפייה (לא הכרחי, אבל מאפשר חילוץ אלגנטי של הטירמיסו. אם אין תבנית קפיצית, מכינים את הטירמיסו בתבנית עמוקה בגודל דומה, ואז אין צורך לרפד את הדפנות, כי מגישים את הטירמיסו מתוך התבנית). מערבבים את כל המצרכים לסירופ בצלחת עמוקה עד שהסוכר נמס.
2. טובלים את עוגיות הבישקוטי בסירופ הקפה, ומסדרים אותן בשתי שורות צפופות על תחתית התבנית - הצד המסוכר כלפי מטה. אם יש רווח בין שתי השורות, חוצים בישקוטי נוסף לאורכו, טובלים ומניחים ברווח שבין השורות.
3. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה עם שליש מכמות הסוכר. בקערה שנייה מערבלים את המסקרפונה עם הסוכר הנותר ועם הווניל עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים חצי מכמות השמנת החמוצה, מערבלים היטב, מוסיפים את השמנת הנותרת ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים לקערה שליש מכמות הקצפת, ומערבלים במהירות איטית עד שהקצפת נבלעת. מוסיפים את הקצפת הנותרת, ומבליעים אותה לתוך קרם המסקרפונה בתנועות קיפול במרית.
4. מעבירים חצי מכמות הקרם לתבנית, ומורחים בשכבה אחידה. טובלים את עוגיות האמרטי בסירופ הקפה, ומסדרים בצפיפות על קרם המסקרפונה. מכסים בשכבה נוספת של קרם מסקרפונה, ומחליקים את פניה. מכסים ומקררים במשך לילה לפחות (רצוי במשך 24 שעות ואפילו יותר, כדי שהטעמים יתפתחו ויתמזגו לגמרי).
5. לפני ההגשה משחררים את מסגרת התבנית, ומסירים את הנייר בזהירות. זורים למעלה שוקולד מגורר.
טיפ: אם לא משיגים עוגיות אמרטי, מכינים את הטירמיסו עם שתי שכבות של בישקוטים.

דרג: