טירופיטה — טארט גבינה, דבש וצנוברים

טירי היא גבינה ביוונית, ופיטה היא כל עוגה או מאפה מהמטבח היווני המסורתי. יחד הם יוצרים יופי של עוגה

דרג:
טירופיטה — טארט גבינה, דבש וצנוברים
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 8 מנות / תבנית טארט בקוטר 26-24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
  • 200 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • למלית ואפייה:
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 3 כפות דבש
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
  • 50 גרם חמאת תנובה רכה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 25 גרם צנוברים קלויים
  • 4 כפות ברנדי
  • לזיגוג וציפוי:
  • 20 גרם חמאת תנובה
  • 25 גרם צנוברים
  • 4 כפות דבש

אופן הכנה:

1. מכינים את הקלתית: מעבדים קמח, סוכר וחמאה במעבד מזון לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה, מעבדים עוד דקה ואוספים את הבצק. עוטפים בניילון ושומרים 10 דקות במקרר.
2. מרדדים את הבצק לפי גודל התבנית, מרפדים את הבסיס והשוליים. מקפיאים במשך רבע שעה.
3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
4. אופים אפייה עיוורת במשך 10 דקות.
5. מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות.
6. מכינים את המלית ואופים: מעבדים ביצים וסוכר במעבד מזון. מערבבים עם גבינה, חמאה, קליפת לימון, ברנדי, דבש וצנוברים קלויים.
7. יוצקים את התערובת על הקלתית ואופים 45 דקות או עד שמלית הגבינה מתייצבת. מצננים.
8. מזגגים ומצפים: מזהיבים את יתרת הצנוברים בחמאה ומצננים.
9. מחממים דבש ומברישים בעדינות את פני המאפה. מפזרים את הצנוברים על פני הטארט ומצננים.
 
דרג: