טיגוני גלידה ופירות

טיגוני גלידה ופירות - קינוח נוסח סינגפור

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טיגוני גלידה ופירות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לגלידה:
  • 1 שמנת להקצפה השף הלבן
  • 1 יופלה תפוח 3%
  • 2 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • לבלילה:
  • 1 בקבוק בירה לבנה
  • חצי כוס קמח
  • רבע כפית קינמון
  • 2 כפות אגוזים טחונים
  • לבלילה:
  • 5 פרוסות אננס
  • 2 בננות
  • 2 תפוחי עץ
  • שמן עמוק
  • לקישוט:
  • סירופ מייפל
  • 2 כפות אגוזים טחונים
  • 10 יחידות ליצ'י טרי מקולף

אופן הכנה:

אופן הכנת הגלידה:

1. מקציפים שמנת להקצפה עם סוכר לקצפת.
2. מקציפים חלבונים לקצף יציב ומקפלים לתוך הקצפת.
3. מוסיפים יופלה תפוח ומערבבים.
4. יוצקים את התערובת לכלי מכוסה ומקפיאים למשך 8 שעות.
5. כעבור 8 שעות יוצרים מהגלידה 10 כדורים גדולים ומקפיאים לשעתיים נוספות בכלי מכוסה.

אופן הכנת הבלילה:

1. מערבבים בקערה את כל חומרי הבלילה.
2. שומרים 24 שעות במקרר בכלי סגור.

אופן הרכבת המנה:

1. פורסים תפוחי עץ, חוצים את פלחי האננס, חותכים את הבננות לחתיכות גדולות.
2. טובלים את כל הפירות בבלילה ומטגנים.
3. מסדרים את הפירות בכלי ההגשה.
4. טובלים כל כדור גלידה בבלילה ומטגנים עד להזהבה.
5. מעבירים לצלחות ההגשה ומפזרים מעל סירופ מייפל, אגוזים טחונים ולי'צי.

דרג: