טחינה ירוקה

מתכון להכנת טחינה ירוקה חמצמצה שתשדרג כל ארוחה. טעים עם סלט קצוץ, מנה בשרית או סתם פרוסת לחם טרי

מאת: עורך השף הלבן
דרג:
טחינה ירוקה
עד 10 דקות \ שף חובבן - בינוני
כמות מנות: 6
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות של טחינה גולמית איכותית
  • כוס וחצי פטרוזיליה טריה קצוצה גס
  • מלח לימון
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • קורט מלח

איך מכינים:

1. מעבירים את הפטרוזיליה אל מעבד מזון, מוסיפים 1/4 כוס מים מים וטוחנים היטב.
2. מוסיפים לתערובת את הטחינה הגולמית, קורט מלח, חצי כפית שום הכתוש, 2 קורט מלח לימון וכוס מים ומערבבים במעבד המזון.
3. טעם הטחינה צריך להיות חמצמץ מעט. על מנת לקבל צבע ירוק בוהק, ניתן להוסיף עוד פטרוזיליה.
 

דרג:

טחינה בארבעה טעמים

4 מתכונים לכבוד יום העצמאות ו׳על האש׳ בכלל.

מאת: מירב גביש
דרג:
טחינה בארבעה טעמים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה
כמות מנות: 8
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • אפשרות: חצי פלפל ירוק חריף
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים
  • טחינה כמון (כ 300 גרם):
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) טחינה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית כמון
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים
  • טחינה גזר ולימון כבוש (כ300 גרם):
  • 4 גזרים קלופים
  • 1 כפית סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) טחינה
  • 2 כפות גדושות לימונים כבושים
  • 1 שן שום
  • 1 כפית שטוחה מלח דק
  • פפריקה מתוקה לקישוט
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • טחינה סלק (כ 350 גרם):
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) טחינה
  • 1 סלק גדול, מבושל (אפשר להשתמש בסלק מוכן שנמכר באריזות ואקום)
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 שן שום
  • 1 כפית שטוחה מלח דק
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • טחינה נענע (כ 350 גרם):
  • 1 כוס (240 מ"ל) טחינה
  • 2 כוסות עלי נענע
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 שן שום
  • 1/2 כפית מלח

איך מכינים:

טחינה גזר ולימון כבוש:

1.שמים בסיר את הגזרים הקלופים, הסוכר ו-2 כפות ממיץ הלימון. מוסיפים מים עד לגובה של 3 ס"מ מעל הגזרים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות, עד שהגזרים מתרככים. מסננים, מצננים ופורסים.

2. שמים במעבד מזון או בבלנדר את הגזרים, הטחינה, הלימון הכבוש, השום, הפפריקה וכף מיץ הלימון הנותרת.

3. מתחילים לעבד ולאחר כמה שניות מוסיפים בהדרגה את המים. ממשיכים לעבד עד שמתקבלת טחינה חלקה.

4. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. אם הטחינה סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים.

טחינה סלק:

1. שמים את כל המרכיבים, למעט המים, במעבד מזון או בבלנדר. מתחילים לעבד ולאחר כמה שניות מוסיפים בהדרגה את המים. ממשיכים לעבד עד שמתקבלת טחינה חלקה.

2. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. אם הטחינה סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים.

טחינה נענע:

1. שמים את כל המרכיבים, למעט המים, במעבד מזון או בבלנדר. מתחילים לעבד ולאחר כמה שניות מוסיפים בהדרגה את המים. ממשיכים לעבד עד שמתקבלת טחינה חלקה.

2. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. אם הטחינה סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים.

טחינה כמון:

1.מערבבים את כל המרכיבים, למעט המים (אפשר להיעזר במעבד מזון או במיקסר). מוסיפים בהדרגה את המים, תוך ערבוב, וממשיכים לערבב עד שמתקבלת טחינה חלקה.

2. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. אם הטחינה סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים.

דרג: