טורט קפה

טורט קפה באווירת ראש השנה, קינוח מיוחד עם נגיעות קפה ווניל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טורט קפה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8תבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כפות (20 גרם) קקאו
  • 3 כפות מים חמים (להמסת הקקאו)
  • 1 כפיות תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • ½ 1 כוס (175 גרם) קמח
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 חבילה (100 גרם) חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • לקרם:
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מופחתת שומן 10%
  • 6 חלמונים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפות נס קפה
  • 2 שקיות (28 גרם) ג'לטין
  • ¼ כוס קפה
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • לקישוט:
  • 20 גרם קקאו
  • "מחמאה" במקום חמאה
  • להחליף שמנת מופחתת שומן בקצפת צמחית 500 מ"ל
  • להחליף שמנת מתוקה בקצפת צמחית 500 מ"ל מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:


1. בקערה בינונית מערבבים קקאו ומים חמים עד להעלמת כל הגושים. מוסיפים תוך כדי הקצפה קלה ביצים ותמצית וניל.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות) ומשמנים תבנית קפיצית.
3. בקערת מיקסר מערבבים במהירות נמוכה קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר. מוסיפים מחצית מכמות בלילת הקקאו ואת כל החמאה. ממשיכים לערבב כשתי דקות ומוסיפים את שארית הבלילה.
4. מעבירים לתבנית ואופים 30 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש. מצננים במקרר לפחות שעתיים לפני ההרכבה.
5. לקרם : מכינים קערה עם מסננת בצד. מחממים בסיר את השמנת עד לרתיחה. בקערה נפרדת מקציפים חלמונים וסוכר כשתי דקות עד שהחלמונים מבהירים מעט. יוצקים מעל החלמונים את השמנת החמה, מערבבים היטב ומחזירים לסיר. מחממים על להבה בינונית ובעזרת כף עץ מערבבים תוך כדי יצירת הספרה 8. בודקים כל שתי דקות את סמיכות הנוזל ע"י יצירת קו רוחבי על גב הכף בעזרת האצבע. במידה והקו נשאר ריק הנוזל הסמיך דיו. מסננים את הקרם אל קערה, מוסיפים נס קפה ומקציפים ידנית כדי לצננו מעט. מערבבים בכוס את הג'לטין והקפה ומעבירים למיקרוגל ל-20 שניות. מערבבים שוב עד להעלמת הגושים ומוסיפים לקרם תוך כדי ערבוב. מעבירים את הקרם לצינון במקרר לפחות ל-30 דקות.
6. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת אל קערת הקרם הצונן עד לקבלת קרם אחיד. מצננים שוב עד לשימוש.
7. להרכבה: מיישרים את עוגת השוקולד לגובה אחיד. להכנת טורטים אישיים קורצים מעוגת השוקולד עיגולים שיתאימו לרינגים ומסדרים ברינגים בבסיס. ממלאים את התבנית או הרינגים בקרם הקפה. מצננים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה או מקפיאים לתקופה של עד חודש. משחררים את העוגה בעזרת סכין קטנה. לפני ההגשה אפשר לפזר מעט קקאו מעל הקרם ולהגיש.


 
דרג: