טורט מוס שוקולד וקרם ריבת חלב

עוגת מוס טעימה וממכרת שמתאימה לכל אירוע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טורט מוס שוקולד וקרם ריבת חלב
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 10/תבנית 24 קפיצית

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חלבונים
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • 1/2 כוס שקדים טחונים לאבקה (50 גרם)
  • 1/2 כוס אבקת סוכר מנופה (60 גרם)
  • 1 כפית קמח תפוחי אדמה
  • 1 כף קמח מצה
  • למוס השוקולד:
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • לקרם ריבת החלב:
  • 370 מ"ל שמנת מתוקה
  • 60 גרם ריבת חלב (2 כפות)
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • אבקת קקאו לקישוט

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מקציפים חלבונים ו-1/4 כוס סוכר לקצף בהיר ותפוח מאוד.
2. מנפים אבקת שקדים, אבקת סוכר, קמח תפוחי אדמה וקמח מצה לקערה נפרדת ומערבבים.
3. מקפלים את תערובת היבשים לתוך הקצף בעזרת מרית עד קבלת תערובת אחידה ותפוחה.
4. מסמנים על גבי נייר האפיה המונח על תבנית האפיה 2 עיגולים בקוטר התבנית הקפיצית 24 ס"מ ומניחים מן התערובת האחידה בעזרת מרית בכל אחד מהם ומשטחים לעובי 1 ס"מ. אופים את הביסקוויטים בחום של 170 מעלות כ-20 דקות ,מצננים היטב.
5. מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים. מכסים בניילון ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
6. מקציפים את מיכל השמנת המתוקה הנוסף, אינסטנט פודינג והתערובת השוקולדית שהתקררה עד קבלת קצף יציב.
7. מניחים על תחתית התבנית ביסקוויט שקדים אחד ועליו יוצקים את מוס השוקולד. מעליו מניחים ביסקוויט נוסף ומכניסים למקרר.
8. מקציפים את החומרים לקצפת יציבה.
8.מוציאים את העוגה מהמקרר ומורחים עליה קרם ריבת חלב, יוצרים "גומות" על גבי הקרם בעזרת כף או מרית ומפזרים אבקת קקאו.
דרג: