טורט וניל ושוקולד

טורט מושלם ושוקולדי שאורחים אוהבים

מאת: מתכון גולש

דרג:
טורט וניל ושוקולד
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: מנות 20

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 ביצים מופרדות
  • כוס ורבע סוכר
  • שקית סוכר וניל
  • חצי מיכל שמנת חמוצה (100 מ"ל)
  • 3 כפות שמן קנולה
  • כוס קמח תופח
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1 כף חלב/1 כף שמנת מתוקה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בקערת זכוכית מניחים את השוקולד השבור לחתיכות וממיסים בפולסים במיקרוגל - 2-3 פעמיים.
2. מוסיפים את החלב ומערבבים עד לקרם מבריק וחלק. מניחים בצד.
3. מפרידים ביצים.
4. במערבל מקציפים את החלבונים. כאשר נוצר קצף מוסיפים את הסוכר ואת סוכר הוניל ומקציפים עד לקצף נוקשה.
5. טורפים את החלמונים עם השמן.
6. מוסיפים את החלמונים לתערובת הקצף ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות.
7. מסננים את הקמח ומוסיפים לתערובת לסירוגין עם השמנת חמוצה. מערבבים בתנועות עטיפה עדינות עד להטמעת הקמח בתערובת.
8. מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת ומערבבים קלות 2-3 פעמים.
9. משמנים תבנית עגולה בקוטר של 24 או תבנית סיליקון מקושטת בקוטר של 24.
10. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות. נועצים קיסם לעומק ובודקים שהטורט מוכן ויוצא ללא פירורים.
11. לאחר קירור הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומקשטים באבקת סוכר.
דרג: