טורט אגוזים ותות שדה

טורט עדין, קליל, רטוב ואוורירי, בטעם המשלב שוקולד, תפוז ושלושה סוגי אגוזים

מאת: אתי ביטון

דרג:
טורט אגוזים ותות שדה
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
  • 1/2 כוס שקדים קלויים
  • 75 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות (מקורר)
  • 6 חלמונים
  • 7 חלבונים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 3 כפות סוכר
  • 1 וחצי כפות גרידת קליפת תפוז
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • לקישוט:
  • 1 וחצי כוס אגוזים (מכל סוג) קצוצים גס
  • למילוי:
  • 1 וחצי מיכלי שמנת מתוקה (או שמנת צמחית) מסדרת השף הלבן
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 וחצי כוסות תותים שטופים פרוסים דק

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס).
2. בקערת מעבד מזון טוחנים את האגוזים והשקדים עם כף סוכר (מכמות הסוכר במתכון) לאבקה דקה (למרקם עוגה קליל יותר עדיף לטחון במטחנה ידנית).
3. במעבד מזון קוצצים את השוקולד לפירורים קטנים.
4. בקערת מערבל חשמלי מקציפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר במשך כ- 5 דקות עד שהתערובת מעובה, תפוחה ובהירה. מערבבים ביחד את האגוזים הטחונים, גרידת התפוז, אבקת האפייה ופירורי השוקולד, ויוצקים את התערובת מעל לחלמונים מבלי לערבב אותה פנימה ומניחים בצד.
5. בקערת מערבל חשמלי נקייה מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב, אבל גמיש.
6. מקפלים כ-1/3 מכמות קציפת החלמונים, כדי שהתערובת תהיה קלילה יותר. לאחר מכן מקפלים פנימה בעדינות את יתר החלבונים המוקצפים.
7. יוצקים את התערובת לתוך תבנית אפייה עגולה בקוטר של 26 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה. מיישרים ואופים כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה והיא קפיצית למגע. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. כשהעוגה צוננת מעבירים סכין מסביב לדפנות ומשחררים מהתבנית.
8. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה.
9. פורסים את העוגה באמצע לשני חלקים בעזרת סכין משור. מסירים את השכבה העליונה בזהירות בעזרת תחתית שטוחה של תבנית אחרת. מורחים שכבת קצפת מעל השכבה התחתונה ומניחים מעליה פרוסות תותים. מכסים בשכבת העוגה העליונה, ומורחים קצפת למעלה ומסביב לדפנות.
10. מפזרים אגוזים קצוצים לקישוט למעלה ומסביב לעוגה (אם רוצים לפרוס את העוגה לשלוש שכבות, צריך לפרוס אותה כשהיא קפואה למחצה ולהוסיף עוד קצפת ותותים).
11. לקישוט דקורטיבי (לא חובה): גוזרים 5 רצועות נייר פרגמנט בעובי של כ-2 ס"מ ומניחים אותם מעל לעוגה במרווחים שווים. בוזקים אבקת סוכר דרך מסננת מכל לכל המשטח העליון של העוגה ולאחר מכן מסירים בזהירות רבה את הרצועות. כך שמתקבלים פסים ב-2 גוונים שונים.
דרג: