טורט אגוזים ושוקולד

עוגת טורט קלילה בגרסת פרווה, מומלץ להגשה עם רוטב תפוזים, המשדרג את המנה לפינוק יוקרתי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עורך השף הלבן

דרג:
טורט אגוזים ושוקולד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות/ תבנית עגולהבקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 150 גרם אגוזי לוז, קלויים וקלופים
  • 150 גרם שוקולד מריר פרווה, קצוץ דק
  • 1 כף קמח
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 6 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) שמים במיכל מעבד מזון את האגוזים, השוקולד, הקמח, קליפת הלימון והתפוז, וטוחנים לאבקה,
2. שמים בקערת המערבל את החלמונים עם רבע כוס מהסוכר ומקציפים לכדי קציפה תפוחה ובהירה, מוסיפים את תערובת השוקולד במהירות נמוכה (התערובת תהיה מעט כבדה).
3. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (רבע כוס) ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
4. מקפלים כמחצית מכמות הקצף אל תערובת האגוזים, כאשר הוא כמעט נבלע בתוכה, מקפלים בעדינות את יתרת הקצף,
5. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה, אופים למשך 35-30 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי, מוציאים ומצננים על רשת.

דרג: