טוסט קממבר אספרגוס

מנה נהדרת וקלה להכנה המתאימה לאירוח קליל או כפתיח לארוחת ערב חלבית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טוסט קממבר אספרגוס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 8 יח' אספרגוס דקים
  • 8 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית שטוחה של שום כתוש
  • מלח אטלנטי
  • 1 כף עלי מרווה קצוצים
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/3 בגט
  • 1 חב' גבינת "עין גדי קממבר" של תנובה

אופן הכנה:


1. מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
2. פורסים את הקממבר לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
3. חותכים את השליש התחתון של האספרגוסים, ניתן לשמור את השאריות לבישול מרק.
4. מחממים במחבת טפלון 2 כפות שמן זית וצולים את האספרגוסים בחום בינוני, כ 5-6 דקות לערך, לרמת ריכוך כמעט שלמה.
5. מוסיפים עוד 2 כפות שמן זית, את השום, מתבלים במלח אטלנטי, עלי המרווה ומעט פלפל שחור גרוס.
6. צולים לעוד 2 דקות לערך, עד לריכוך שלם.
7. במקביל מכינים את בסיס הטוסט: חותכים מהבגט פרוסות בעובי 3 ס"מ, מורחים כל פרוסת בגט בשמן זית משני צידיה ומניחים מעל פרוסת קממבר רחבה.
8. מעל הקממבר מניחים 2 אספרגוסים במקביל.
9. מטפטפים 4 טיפות חומץ בלסמי וצולים בתנור החם עד להשחמה.
10. מגישים חם.

דרג: