טוסט בריוש במילוי סלמון מעושן, תרד וגבינות

לחמניות מבצק שמרים שעיר ואוורירי ובהן כיס גבינות, תרד וסלמון מעושן, מנה נהדרת לאירוח חגיגי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טוסט בריוש במילוי סלמון מעושן, תרד וגבינות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 20 לחמניות/תבניות בריוש אישיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ½ 3 כוסות (חצי ק"ג) קמח מנופה
  • 1/2 חבילה (25 גרם) שמרים טריים
  • 3 ביצים
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 150 גרם חמאת תנובה, בטמפרטורת החדר
  • להברשה:
  • 1 ביצה מוקצפת קלות
  • למילוי:
  • 1 כוס (100 גרם) עלי תרד טריים
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי גבינת עמק
  • 100 גרם סלמון מעושן
  • 1/4 שקית (125 גרם) גבינת כנען מסדרת השף הלבן, מפוררת

אופן הכנה:

הכנה:
1. שמים בקערת מערבל את כל החומרים לבצק מלבד החמאה. משתדלים להכניס את המלח בנפרד מהשמרים ולא בקרבתם. לשים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט חלב.
2. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים בהדרגה אל הבצק תוך כדי לישה, בכל פעם כשתי קוביות עד לקבלת בצק אחיד. ממשיכים ללוש כשתי דקות, מכסים בניילון נצמד את הקערה ומתפיחים כ-20 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומשמנים את התבניות. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומוציאים ממנו את האויר ע"י תפיחות קלות. צרים מהבצק 20 כדורים. יוצרים בחלק העליון של כל כדור קער ע"י אצבע כך שנוצרים כדור גדול וכדור קטן מחוברים. מעבירים לתבניות. מהדקים את הכדור הקטן לגדול בעזרת האצבעות. מתפיחים כ-20 דקות ומברישים בביצה. אופים כ-15 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים.
4. למילוי : מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. חוצים כל לחמנייה לרוחבה. מניחים על הבסיס פיסת סלמון מעושן, מוסיפים מעל שני עלי תרד ומעט גבינת כנען מפוררת ומכסים לגמרי בשכבת פרורי עמק. סוגרים מעל עם החלק השני של הלחמנייה ואופים כ-6-8 דקות או עד שהגבינה נמסה. מגישים חם.
דרג: