טונה צרובה על מצע אטריות חריפות

נתחי דג טונה צרובים מוגשים על מצע אטריות אורז ברוטב קוקוס, פסטו וסויה, מנה בטעמי מזרח רחוק

מאת: רונן יצחק

דרג:
טונה צרובה על מצע אטריות חריפות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: מנה אחת

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 נתחי טונה
  • 2 כוסות אטריות אורז מבושלות
  • חצי כוס ג'ינג'ר
  • חצי כוס פלפל אדום חתוך למעוינים, לקישוט
  • למרינדה:
  • מעט שמן שומשום
  • 1 כף רוטב סויה יפני
  • חצי כפית ג'ינג'ר
  • רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס כוסברה קצוצה
  • לרוטב:
  • מעט שמן
  • 1 כפית בצלצולי שום כתושים
  • חצי כוס רוטב פסטו
  • רבע כוס חלב קוקוס
  • מעט רוטב סויה
  • 1 כף צ'ילי יבש או טרי, קצוץ גס

אופן הכנה:

הכנה:
1. מכינים את המרינדה מכל החומרים ומשרים בתוכה את נתחי הטונה למספר שעות.
2. לפני ההגשה צורבים את נתחי הטונה על מחבת פלדה (לצליית סטייקים – מרובעת עם פסים) חמה ליצירת פסי "סיזלר", ובמקביל מכינים במחבת חמה נוספת את הרוטב החריף ובו נקפיץ את האטריות.
3. מערבבים את מרכיבי הרוטב במחבת ומוסיפים את אטריות האורז.
4. מטגנים את הג'ינג'ר עד להשחמה קלה.
5. מסדרים בצלחת את האטריות עם הרוטב, מעליהן מניחים את נתחי הטונה הצרובים, ומקשטים בג'ינג'ר הפריך ובמעויני הפלפל האדום.

דרג: