טונה אדומה צרובה על סלט ירקות מוקפצים וארטישוק

מנת דג טונה איכותית ויוקרתית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טונה אדומה צרובה על סלט ירקות מוקפצים וארטישוק
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם פילה דג טונה אדומה
  • 5 י"ח ארטישוק
  • 1 י"ח אננס טרי
  • 0.5 ק"ג פלפל אדום
  • 0.5 ק"ג פלפל צהוב
  • 0.5 ק"ג פלפל ירוק
  • 200 גרם עגבניות מיובשות
  • 300 גרם עלי תרד
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כפית מלח
  • קורט פלפל לבן
  • חומרים לרוטב
  • כוס מיץ תפוזים
  • כף סוכר
  • כף חומץ בלסמי
  • כף רוטב סויה
  • 4 שיני שום קצוצים
  • כף דבש
  • 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים
  • כפית מלח
  • קורט פלפל שחור

אופן הכנה:

1. חותכים את פילה הטונה לגליל באורך של 10 ס"מ בקוטר של 5 ס"מ
2. מורחים את הטונה בשמן זית ומתבלנים במלח ופלפל.
3. צורבים את הטונה במחבת עם מעט שמן, מסביב (את מרכז הטונה משאירים אדום ולא צרוב).
4.מקררים כשעה במקרר וחותכים, טבעות בעובי של 0.5 ס"מ.
5. חותכים את עלי הארטישוק ( משאירים מעט עלים ואת התחתית), חותכים את הארטישוק לרבעים ומבשלים אותו.
6. מקלפים את האננס וחותכים אותו למשולשים וצורבים אותו (רצוי במחבת פסים).
7. חותכים את הפלפלים לרצעות.
8. את העגבניות המיובשות משריים כ-5 דקות במים רותחים ולאחר ריכוך חותכים אותם לרצעות.
9. מערבבים את כל חומרי הרוטב.
10. מקפיצים את כל הירקות עם האננס בשמן זית ומוספים את הרוטב לירקות.
11. סידור הצלחת – מניחים במרכז הצלחת את הסלט, עליו מניחים את תחתיות הארטישוק, ומעליו את הטונה.
דרג: