טומטיקו קון קזו (עגבניות עם גבינה)

ארוחה קלילה ומהירה עשירה בטעמים - סלוניקי

מאת: פנינה אילוז

דרג:
טומטיקו קון קזו (עגבניות עם גבינה)
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 עגבניות בשלות מרוסקות
  • 2 עד 3 כפות שמן זית
  • פלפל אחד ירוק דק חתוך לקוביות
  • 100 עד 150 גר' גבינה צפתית פיראוס של תנובה
  • מלח ופלפל לפי טעם

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. יוצקים את העגבניות למחבת ומוספים את השמן ואת הפלפלים.
2. מאדים בערך 10 דק' על להבה קטנה עם מכסה.
3. מסירים את המכסה ומאדים עוד 20 דק' עד לאידוי העגבניות וריכוך הפלפלים.
4. בסוף מגררים את הגבינה בפומפיה גסה ומפזרים על התערובת.
5. ממשיכים לאדות לעוד מספר דקות (להמסת הגבינה).
6. מורידים מהאש ומעבירים לכלי הגשה ולהגיש עם לחם כפרי ויוגורט כפרי של תנובה.
דרג: