טוגני חצילים עם דבש, נענע ושומשום

מנת פתיחה מתקתקה, החציל מעצים את מתיקות הדבש ושילוב הטעמים מפנק את החיך

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טוגני חצילים עם דבש, נענע ושומשום
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 6 כוסות מים
  • ¼3 כפיות מלח
  • 2/3 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 מכל (250 מ“ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/3 כוס שמן לטיגון
  • 3 כפות זרעוני שומשום
  • 1/4 כוס דבש
  • 2 כפות נענע, קצוצה דק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מקלפים את החצילים ופורסים בעובי 1/2 ס“מ.
2. מניחים בקערה את החצילים עם מים ו-3 כפיות מהמלח. מניחים מעל צלחת כמשקולת, כדי שהחצילים יהיו מכוסים במים, ומשרים 30 דקות. מסננים ומייבשים את הפרוסות במגבות נייר.
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ו-1/4 כפית מלח. מוסיפים בהדרגה את השמנת ואת הביצים, תוך ערבוב, עד קבלת בלילה אחידה. אם נותרו גושים אפשר להעביר את הבלילה דרך מסננת.
4. מחממים שמן בעומק של כ-2 ס“מ במחבת, על להבה בינונית.
5. טובלים 4-5 פרוסות חצילים בבלילת הקמח ומטגנים עד שהצד התחתון מזהיב. הופכים ומזהיבים את הצד השני. מניחים על נייר סופג. חוזרים על הפעולה עד תום הפרוסות.
6. מעל מפזרים דבש ושומשום ומקשטים עם נענע קצוצה.
דרג: