טבעות תפוחי אדמה צלויות בשמן זית ורוזמרין

טבעות תפוחי אדמה צלויות בשמן זית ורוזמרין, תוספת מופלאה לכל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
טבעות תפוחי אדמה צלויות בשמן זית ורוזמרין
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ½ ק"ג תפוחי אדמה, קלופים / שקית תפוחונים של סנפרוסט
  • שמן זית
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 4-5 גבעולי רוזמרין
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון
  • שמנת חמוצה

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מציפים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 6-7 דקות ומסננים.
3. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות ומסדרים בתבנית בשכבה אחידה. מזליפים מעל הפרוסות שמן זית, מתבלים בפלפל שחור גרוס ועלי רוזמרין וצולים בתנור 30-45 דקות, עד שהן מזהיבות ומקבלות קראסט פריך. מעבירים לצלחת הגשה, מתבלים במלח וקליפת לימון מגורדת ומגישים חם בתוספת שמנת חמוצה.
דרג: