טארט תרד וגבינת עיזים

בואו להנות מטארט תרד וגבינת עיזים פיקנטי ומלא אנרגיה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
טארט תרד וגבינת עיזים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית טארט 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת בצק פריך מרודד למאפים מלוחים של מעדנות
  • 1 חבילת עלי תרד של סנפרוסט
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • ¾ כוס חלב
  • ½ מיכל שמנת חמוצה של תנובה
  • 150 גרם גבינת פרומעז, חתוכה לקוביות
  • ¼ כפית אגוז מוסקט, מגורד
  • אבקת צ'ילי, לפי הטעם ( לא חובה)
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל גרוס טרי, לפי הטעם

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים קלתית אפייה.
2. במחבת עמוקה, מחממים שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומאדים להזהבה, כ-5-10 דקות.
מוסיפים את עלי התרד הקפואים ומאדים עד שלא נותרים נוזלים.
3. בקערה גדולה, מערבבים ביצים, חלב, שמנת חמוצה וגבינת פרומעז לתערובת אחידה. מתבלים במוסקט, צ'ילי, מלח ופלפל. מוסיפים לתערובת את תערובת התרד ומערבבים היטב.
4. מעל גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ ובזהירות מעבירים לתבנית. מהדקים ובעזרת סכין חדה מסירים את השוליים העודפים.
5. יוצקים את תערובת התרד מעל הבצק הפריך ואופים בתנור עד שהטארט מתייצב ומתחיל להזהיב, כ-45 דקות. מניחים לצינון לפני ההגשה.
דרג: