טארט תפוחים בקרמל ודבש

מתכוננים לראש השנה? בואו להנות ממאפה תפוחים נפלא וחגיגי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
טארט תפוחים בקרמל ודבש
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 12 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ½ 1 ק"ג תפוחי עץ מזן גראנד סמית, קלופים, מגולענים וחתוכים לשמיניות לאורכם
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כף חמאה או מחמאה
  • 2 כפות דבש
  • 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים וקלויים
  • 50 גרם שקדים קלופים, פרוסים וקלויים
  • 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד עם קמח מלא 'מעדנות', מופשר לפי ההוראות על האריזה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום גבוה (210 צ.). מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
2. מחממים במחבת גדולה את הסוכר עד שהוא נמס ומתחיל להזהיב בקצוות. מוסיפים את החמאה, אגוזי המלך, השקדים והדבש. מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ - 12-10 דקות תוך כדי ערבוב קל, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מצננים לטמפרטורת החדר.
3. פורשים את הבצק על משטח עבודה. בעזרת קערית בקוטר 12-10 ס"מ קוצרים 12 עיגולים.
4. מניחים את עיגולי הבצק בתבניות האפייה. מסדרים את תערובת התפוחים, האגוזים והשקדים בעיגול על פני הבצק. משאירים שוליים ברוחב 1 ס"מ. יוצקים מעל כל עיגול כפית מהרוטב שנשאר בקערה.
5. אופים כ -15 דקות, עד להזהבה. מגישים חם .
דרג: