טארט שוקולד ואגסים

טארט שוקולד מפנק עם חתיכות אגס פריכות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אלינוער מור

דרג:
טארט שוקולד ואגסים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק :
  • 3/4 + 1 כוסות קמח
  • 100 גרם` חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס מים
  • למילוי:
  • 50 גרם קמח
  • 4 כפות קקאו
  • 200 גרם` שוקולד חלב
  • 1/2 כוס סוכר
  • 120 גרם` חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 1 כף תמצית רום
  • 4 אגסים גדולים קלופים וחתוכים
  • אבקת סוכר לזריה מעל

אופן הכנה:

1. מערבבים קצרות את מרכיבי הבצק. משטחים את הבצק לבסיס תבנית פאי או פיירקס עגול (כולל הדפנות) שטוח ולהכניס למקרר למשך 30 דקות.
2. ממיסים על סיר כפול את השוקולד. מקררים, ומוסיפים את הקקאו.
3. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
4. מערבבים בקערה בעזרת מיקסר את הביצים, סוכר וחמאה. מכניסים פנימה את תערובת השוקולד ואת תמצית הרום. מערבבים קצרות ומכניסים פנימה את האגסים החתוכים. שופכים את התערובת על הבצק ולאפות במשך 30 דקות או עד שהמילוי יציב למגע.
5. מקררים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

דרג: